NVIDIA's sprong naar verbeterde gaming-realiteiten: onthulling van het potentieel van ACE-microservices

In een opwindende aankondiging op de International Consumer Electronics Show (CES 2024) onthulde NVIDIA de lancering van zijn productkwaliteit microservice, de NVIDIA Avatar Cloud Engine (ACE). Met dit innovatieve platform kunnen game-, utility- en middleware-ontwikkelaars generatieve AI-modellen integreren in digitale avatars binnen games en applicaties.

NVIDIA en Convai's partnerschap

Een synergetische fusie: interactief gamen naar nieuwe hoogten tillen

NVIDIA heeft in samenwerking met Convai talloze nieuwe functies en ACE-microservices geïntroduceerd, voortbouwend op hun eerste presentatie van NVIDIA Kairos op de Taipei International Computer Show. Dit partnerschap heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop Non-Player Characters (NPC's) met elkaar omgaan in games, wat een aanzienlijke sprong voorwaarts in de gamingtechnologie betekent.

De mechanica van ACE

De kern van innovatie: hoe ACE NPC-interacties opnieuw definieert

ACE-microservices maken gebruik van verschillende AI-modellen zoals NVIDIA Audio2Face (A2F) en NVIDIA Riva Automatic Speech Recognition (ASR) om interactieve digitale avatars te bouwen. A2F creëert expressieve gezichtsanimaties uit audiobronnen, terwijl Riva ASR de ontwikkeling mogelijk maakt van op maat gemaakte meertalige stem- en vertaalapplicaties voor deze avatars.

Impact op spelontwikkeling

Een nieuw tijdperk voor gamemakers: het creëren van realistische, dynamische spelwerelden

Game-ontwikkelaars kunnen nu levensechte personages bouwen zonder vooraf geschreven dialogen, waardoor de onderdompeling van de speler aanzienlijk wordt verbeterd. Prominente gebruikers van ACE zijn onder meer miHoYo, NetEase Games, Ourpalm, Tencent, Ubisoft, UneeQ, Charisma.AI, Convai en Inworld, wat wijst op een brede acceptatie door de industrie.

Geavanceerde functies in Kairos

Kairos: een toegangspoort tot verbeterde NPC-interacties

Op CES onthulde NVIDIA nieuwe functionaliteiten in de nieuwste versie van Kairos, waarbij uitgebreid gebruik werd gemaakt van Riva ASR en A2F om NPC-interacties naar een hoger niveau te tillen. Dankzij het nieuwe raamwerk van Convai kunnen NPC's dialogen aangaan, objecten waarnemen, helpen bij taken en spelers begeleiden, waardoor de spelervaring wordt verrijkt.

De toekomst van gaming met NVIDIA ACE

Beyond Today: een wereld van interactief gamen voorstellen, ontwikkeld door NVIDIA ACE

Hoe zal NVIDIA met deze verbeteringen het gaminglandschap blijven transformeren? Welke nieuwe mogelijkheden zal ACE ontgrendelen voor toekomstige game-ontwikkeling en spelerervaringen?