Microsoft breidt Copilot uit naar iOS-apparaten: een gamechanger in AI-ondersteuning

Na aanvankelijk de Android-versie te hebben uitgebracht, heeft Microsoft nu de Copilot AI-aangedreven chatassistent-app voor iPhone en iPad gelanceerd, wat een belangrijke stap markeert in de mobiele integratie van AI-technologie. Deze app is niet zomaar een digitale assistent; het wordt mogelijk gemaakt door de nieuwste OpenAI-modellen, GPT-4 en DALL·E 3, ontworpen om snelle, complexe en nauwkeurige reacties te bieden, samen met de mogelijkheid om adembenemende beelden te creëren op basis van eenvoudige tekstbeschrijvingen.

Functionaliteit in één oogopslag: de veelzijdige mogelijkheden van de copiloot

De mogelijkheden van de Copilot-app gaan verder dan eenvoudig taakbeheer. Gebruikers kunnen e-mails opstellen, verhalen of scripts opstellen en zelfs complexe teksten samenvatten. De meertalige inhoudvertaling, proeflezen en optimalisatiefuncties zijn hulpmiddelen van onschatbare waarde voor wereldwijde communicatie. Voor reizigers en planners kan het gepersonaliseerde reisroutes creëren, en voor professionals helpt het bij het schrijven en bijwerken van cv's. Misschien wel een van de meest innovatieve functies is de Image Creator, mogelijk gemaakt door DALL·E 3, die snel hoogwaardige beelden kan genereren op basis van tekstaanwijzingen, waardoor het ontwerpproces radicaal wordt veranderd door abstracte ideeën om te zetten in verbluffende, fotorealistische beelden.

Beschikbaarheid en integratie: toegang tot de Copilot

Nu beschikbaar om te downloaden op de iPhone en iPad vanuit de Apple App Store, verbreedt Microsoft's Copilot de toegankelijkheid en biedt een naadloze ervaring op alle apparaten. Naast de mobiele versies is er een paar weken eerder ook een webversie uitgebracht, zodat gebruikers ongeacht hun apparaat toegang hebben tot de krachtige AI-mogelijkheden. Bovendien is Copilot geïntegreerd als een ingebouwde functie in Windows 10 en Windows 11, waardoor het een alomtegenwoordig hulpmiddel is in het ecosysteem van Microsoft.