De opkomst van het Big Butt-tijdperk in mode en fitness

Het tijdperk van grote konten is niet alleen een fenomeen onder vrouwen, maar wordt steeds meer een gewenste esthetiek onder mannen. Deze trend, aanzienlijk beïnvloed door beroemdheden als de Kardashian-zussen en Cardi B, heeft geleid tot een golf van behandelingen gericht op het accentueren van de billen. De pandemie markeerde een keerpunt in de voorkeuren voor mannenmode, met een opmerkelijke neiging naar slanke, nauwsluitende broeken die de bilspieren benadrukken. Volgens Rhone, een herenmodemerk, is de vraag naar dergelijke broeken sinds 55 met 2021% toegenomen.

Ben Checketts, mede-oprichter en creatief directeur van Rhone, benadrukt de veranderende verwachtingen die mannen hebben van hun werkkleding, die op zoek zijn naar dezelfde pasvorm en hetzelfde comfort als sportkleding. Hun populaire 'forensbroek' is ontworpen om de bilspieren te flatteren, met materialen die ophopingen of niet-flatterende vormen vermijden.

Fitnessexperts wegen mee

Gareth Sapstead, fitnessexpert en Olympisch trainer, bevestigt deze trend in de fitnesswereld. Hij merkt een toename op bij mannen die zich richten op het opbouwen van kracht en omvang in hun bilspieren, waarbij hij erkent dat een goed gevormde kont net zo belangrijk is als andere spiergroepen. Deze focus ligt niet alleen op esthetiek; er is een groeiend bewustzijn van de functionele voordelen van sterke bilspieren, zoals verbeterde sportprestaties en verlichting van lage rugklachten.

TikTok: een showcase van gluteale prestaties

Op TikTok laten duizenden mannen die naar de sportschool gaan hun bilspieren zien. Video's variëren van het pronken met goed gespierde billen tot het delen van specifieke trainingsroutines die gericht zijn op de bilspieren. Deze routines omvatten vaak oefeningen zoals heupstoten met gewichten, lunges en squats met gewichten, en het opstappen op blokken terwijl je gewichten vasthoudt. Deze oefeningen zijn essentieel voor het ontwikkelen van de drie spiergroepen in het gluteale gebied: de maximus, medius en minimus.

Conclusie

De trend van het nastreven van grotere, goed gevormde billen is een significante verschuiving in zowel de herenmode als de fitnesswereld. Het weerspiegelt een bredere verandering in esthetische voorkeuren en een groeiende erkenning van het functionele belang van sterke bilspieren. Naarmate deze trend zich voortzet, is het waarschijnlijk dat zowel de mode- als de fitnessindustrie zich zullen ontwikkelen om tegemoet te komen aan deze veranderende voorkeuren, waarbij de nadruk zal liggen op zowel vorm als functie in herenkleding en trainingsroutines.