Capcom's nieuwste aanbod: Monster Hunter Wilds

Tijdens de Game Awards 2023 onthulde Capcom een ​​teaser voor “Monster Hunter Wilds”, het nieuwste deel in de veelgeprezen Monster Hunter-serie. Deze baanbrekende titel, die in 2025 uitkomt, is de eerste Monster Hunter-game die is ontwikkeld voor consoles van de volgende generatie – Xbox Series X|S en PlayStation 5 – naast een gelijktijdige pc-versie.

Een nieuwe horizon voor Monster Hunter-liefhebbers

Sinds “Monster Hunter: World” uit 2018 hebben fans reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwe hoofdstuk. Monster Hunter Wilds belooft nieuwe monsters, omgevingen en, het allerbelangrijkste, aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van eerdere inzendingen.

Verwachte gameplayverbeteringen in Monster Hunter Wilds

Online crossplay tussen consoles en pc: de toekomst van monsterjacht

De community kijkt reikhalzend uit naar volledige online cross-play op console- en pc-platforms, een functie die in de meeste eerdere titels ontbrak. De erkenning door Capcom van deze eis wekt de hoop op implementatie ervan in Wilds.

Cross-Save-functionaliteit: een naadloze ervaring op verschillende platforms

Een andere gewilde functie is cross-save-compatibiliteit tussen console- en pc-versies. Gezien de uitgebreide campagne- en eindspelinhoud zou de mogelijkheid om voortgang tussen platforms over te dragen de spelerservaring aanzienlijk verbeteren.

Vernieuwing van de tussenfilmpjes en solo-speelervaring

Een belangrijk punt van kritiek op “Monster Hunter: World” waren de tussenfilmpjes die niet konden worden overgeslagen en de gedwongen solo-secties. Fans hopen dat Wilds dit zal aanpakken door singleplayer- en multiplayer-missies zonder deze beperkingen samen te voegen, waardoor ononderbroken coöpspel mogelijk wordt.

Het montagesysteem balanceren

Terwijl mounts de doortocht op grote locaties vergemakkelijken, kan hun overdreven nadruk, zoals te zien in “Monster Hunter Rise”, het gevechtstempo verstoren. Er wordt verwacht dat Wilds een evenwicht zal vinden, waarbij overmatige afhankelijkheid van mounts voor monsterachtervolgingen wordt vermeden.

Elementaire wapens: meer dan alleen schade aanrichten

Een roep om innovatie omringt elementaire wapens. Fans stellen voor dat Wilds elementaire bacterievuureffecten zou moeten introduceren, waardoor strategische diepte en variatie aan de gameplay zou worden toegevoegd.

Nieuwe en terugkerende wapentypen: uitbreiding van het arsenaal

De introductie van nieuwe wapentypen, of de herintroductie van exclusieve wapens uit titels die alleen in het Japans zijn, zou het vechtsysteem kunnen versterken en nieuwe speelstijlen kunnen bieden.

Verbeterde wapenontwerpen voor terugkerende monsters

Kritiek op de wapenontwerpen van Monster Hunter World heeft geleid tot een vraag naar meer unieke en esthetisch aantrekkelijke wapens in Wilds, vooral voor terugkerende monsters.

Klassieke monsters weer tot leven wekken

Fans hopen ook op de terugkeer van legendarische monsters uit eerdere games en exclusieve Japanse titels, die nieuwe uitdagingen en nostalgie bieden.

Conclusie: een nieuw tijdperk voor Monster Hunter

“Monster Hunter Wilds” staat klaar om de serie opnieuw te definiëren. Met potentiële gameplay-verbeteringen en door fans aangestuurde verzoeken wil het meer zijn dan alleen een nieuwe titel, maar een nieuwe standaard voor de franchise. Terwijl we anticiperen op de release in 2025, blijven de opwinding en verwachtingen van de Monster Hunter-gemeenschap groeien.